Sunday, May 14, 2017

Cara menghilangkan kotoran terkena baju atau pakaian turun warna

Assalamualaikum..
Ok..xmo cerita lah kecuaian sendiri yg telah mbuatkn baju jd bercapuk warna laen 😭😭😭 sedih bbeno tau x..
Haishhh..nak2 plk bj anak..nak2 plk beli tuk raye..nak2 plk buat keja part time semate2 nk beli bj raye anak..allahu..xpela.. biase la tu ibu moden di zaman ekonomi skrg ni..penuh dugaan..


Ok dah..cukup la tu bebel..
Dd dh try mmg boleh..n ade juga cara yg dpt kt blog kwn2 xjalan πŸ˜”..

1● sabun dylon
Dorg ckp ade kt tesco..eh..bkn ckp..tulis..hihi sbb bace kt blog jgk..tp dd xjmpa pun sabun tu kt tesco

2● rebus bj tu..atau rendam air panas..dd wat xjalan..
                              Ni la haa yg dd wat hrtu tp xtaw la kut xkena cara..kahπŸ˜‚

3● ok..ni yg dd buat..guna cocorex bleach lemon fresh..brand good maid


Cara die buh air dlm gayung atau bekas yg kecik dh ler..klo bj tu selai 2..cmpur 2 penutup bleach tu pastu buh skit sabun basuh..kocak..
Rendam bhgian yg bercapuk tu je..
Pastu sabaq sat 3mnt.. gosok2 la pkai tgn.. 3 4x..insyaallah hilang..
 KENA SABAQQQQ.. tgu 3 4mnt.. JANGAN G ambil bleach tu samata walaupun calit gn jari kt tmpt bercapuk tu..JANGAN.. nti warna akan pudar teruk..sbb mmg kuat btol power die kauu..
*sbb dd yg xsabaq ni dh kena padahnye.. (menangis xberlaguuπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ erk!πŸ˜… mase first pcubaan naseb kt koler bj..tu pun skit je
 Tp yg korang tau la..warne mmg akn xbaru lg dh la klo bj tu bj baruu
*ouhh maafkn mummy whai fayyadhπŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯

Slmt mcuba d moga dpt manfaat..
Ps: klo ade sabun dylon yg rm12 se kotak kecik tu korg cuba yg tu dulu okay 😘😘

With love,
Didie
Rahsia perindu
Seorg perindu yg mrahsiakn peperangan dlm hatinya diantara keikhlasan atau bisikan syaiton yg mbuat die merase terbeban akn hidup dimalaysia pimpinan dato najibπŸ˜‚πŸ˜‚


No comments:

Post a Comment